"Familia Nevazuta, Darul lui Dumnezeu"

luni, 11 aprilie 2011

SAVA DE LA BUZAU

CALINIC DE LA CERNICA

Roza Lia (4/10/2011 7:27:08 AM): mesajul din partea lui lucian. c
Roza Lia (4/10/2011 4:55:26 PM): Absurditatea zgarceniei


Un om zgarcit isi ingropase banii in gradina. Intr-o zi, banii au disparut din ascunzatoare, fiind inlocuiti cu o piatra mare.

- Nenorocitul de mine, a inceput el sa planga inaintea vecinului sau, ce ma voi face acum?

Vecinul insa i-a raspuns:

- Tu nu aveai de gand sa te folosesti vreodata de comoara ta. De aceea, inchipuie-ti ca piatra este o comoara, asa ca nu esti mai sarac decat mai inainte!

- Chiar sa nu fiu mai sarac de cum am fost, a zis zgarcitul, totusi acum hotul care mi-a furat comoara va fi mai bogat decat mine. Gandul ca un altul a devenit mai bogat cu suma furata ma face sa turbez de manie.

Omul zgarcit are si multe alte pacate, tot atat de grele ca zgarcenia.
Last message received on 4/10 at 4:55 PM

sâmbătă, 2 aprilie 2011

Roza Lia appears to be offline and will receive your messages after signing in. You can also send a message to Roza Lia's mobile phone.
Send an SMS Message (Ctrl+T)
Roza Lia (4/1/2011 9:46:27 PM): Cati crestini isi mai doresc sa fie... robii Domnului ?!

Omul nu poate fi decat rob. Greu cuvant pentru majoritatea dintre noi.

Firea omului este roaba lui Dumnezeu, care a facut-o. Astfel, daca pana la cadere, omul nu putea fi rob decat unui singur Stapan, dupa cadere, lucrurile s-au schimbat, astfel incat, fiind inselat, omul a ajuns rob si diavolului. Drept aceea, lupta omului in aceasta viata nu ar trebui sa se manifeste ca neincetata revolta si stradanie intre "a fi rob" si "a fi liber", ci in a se stradui sa fie rob cui trebuie. Iar odata dobandita robia catre Dumnezeu, omului i se va lumina mintea, spre a intelege cu adevarat ce inseamna libertatea.

Robind lui Dumnezeu si traind pentru viata vesnica, omul va dobandi libertatea si va avea odihna inca de aici.
Roza Lia (4/1/2011 9:46:52 PM): Robind insa lui Satana si diavolilor, inca de aici omul isi va distruge sanatatea sufleteasca si isi va amenaja iadul. O a treia robia nu exista.

Robia fata de Sfanta Treime

Robia fata de Sfanta Treime ne adanceste personalitatea, unicitatea si puterea peste toata faptura. Sfintii, ca neintrecuti robi ai Domnului, au mers pe apa, au mutat munti, au vietuit langa animale salbatice, au inviat morti si au savarsit nenumarate minuni. Ce minunata robie! Noi insa, sa nu ne dorim atat a face minunile sfintilor, cat mai ales a le urma credinta, faptele si nevointele.
Roza Lia (4/1/2011 9:47:54 PM): Ce minunat infatiseaza Fericitul Augustin aceasta taina, cand zice: "Doamne, fa-ma robul Tau, ca sa fiu cu adevarat liber." Fiecare om alege cui slujeste in viata aceasta, pacatelor sau lui Dumnezeu. A fi robul lui Dumnezeu inseamna a dobandi cea mai puternica si autentica libertate. "Robul (stare sociala), care a fost chemat in Domnul, este un liberat al Domnului. Tot asa cel chemat liber este rob al lui Hristos. Cu pret ati fost cumparati. Nu va faceti robi oamenilor" (I Corinteni 7, 22-23).
Roza Lia (4/1/2011 9:48:24 PM):
"Domnul este Duh, si unde este Duhul Domnului, acolo este libertate" (II Corinteni 3, 17). "Stati deci tari in libertatea cu care Hristos ne-a facut liberi si nu va prindeti iarasi in jugul robiei" (Galateni 5, 1). "Traiti ca oamenii liberi, dar nu ca si cum ati avea libertatea drept acoperamant al rautatii, ci ca robi ai lui Dumnezeu" (I Petru 2, 16).

Postul, metaniile, milostenia, iertarea, rugaciunea, etc, toate acestea sunt porunci, iar cel ce implineste poruncile nu poate fi decat rob Celui care a dat poruncile. Astfel, postul ni se face o atat de frumoasa robie, o atat de dulce eliberare! Postind, noi ascultam porunca Mantuitorului si, facand ascultare, dobandim libertatea.

Toti dreptii si sfintii s-au numit pe ei "robi" ai lui Dumnezeu !
Last message received on 4/1/2011 at 9:48 PM