"Familia Nevazuta, Darul lui Dumnezeu"

vineri, 20 noiembrie 2009

Ce e familia nevazuta si de ce e dar divin?

Pe parcursul vietii noastre trecatoare, TATAL CERESC ne da posibilitatea de a-ntalni tot felul de oameni , care insa se-mpart, dupa parerea mea in oameni de omenie, cu care poti lega o prietenie sau chiar intemeia o familie[vazuta si oficiala, daca potrivirea merge atat de departe], dar si-n oameni fara caracter sau cu doua fete, pe langa care e bine sa treci precum acceleratul prin gara, dupa ce au urcat calatorii, asta ca sa eviti pe cat posibil neplacerile ulterioare.Nu conteza dac-ai cunoscut omul pe net sau fata-n fata, pt ca surprizele [placute si neplacute, pot veni pe ambele cai]. Spun asta in cunostinta de cauza pt c-am cunocut pan acum ambele categorii umane atat direct cat si virtual. De exemplu m-am fript cu unii care pe net erau de zahar umbland numai cu DUMNEZEU in gura iar real erau legionari extremisti satanisti emo si alte anomalii sociale si morale, pers din partea carora am avut destul de tras, insa nic cu viata reala nu mi-e rusine ca si acolo stiu multe poame de genu asta, insa cei pt care dau slava DOMNULUI, sunt oamenii de omenie, crestini adevarati de la care am avut si am ce invata[nu dau nume ca se stiuiar apoi ma cearta]si care formeaza familia nevazuta da mult iubita.Aceasta nu cuprinde doar romani din tara ci si de peste hotare, ce imi place la acestia si ma face sa-mi scot toate palariile din dotare, e faptul ca pe cat de sufletisti is online la fel is si real. Spun asta pt ca un om rau la suflet nu s-ar ocupa in veci amin de cele sfinte , literatura si filosfie sau alte ale sufletului, asa ca , pt acestia din urma, Dumnezeu ajute-va, iar pt ceilalti: ierte-va si ajute -va la-ndreptare

9 comentarii:

  1. ,,Doamne ajuta tutturor celor care virtual isi gasesc si isi formeaza o familie [nu e vorba doamne feri de matrimoniale] din propria mea experienta pe net ,mi-am gasit frati surori ,fii,fice de la mari departari care intradevar sufletele noastre colaboreaza ,o familie virtuala, care suferim unii pentru altii,nu putem sa aruncam o paine la departare ,dar un cuvant de ancurajare pentru un om cu inima zdrobita este mai mult decat o paine data direct an mana ,chiar ma bucur de acest loc unde poti sa iti aduni familia pe care nu ai vazut-o si poate nici nu ovei vedea vreodata ,dar sufletele se atrag ca si cum at circula acelasi sange prin vene,, daca am fost mai putin explicita imi cer iertare ! doamne ajuta si cu DUMNEZEU INAINTE SI MAICA DOMNULUI ALATURI !

    RăspundețiȘtergere
  2. ,,Am cunoscut o persoana de suflet care am trecut-o in suflet ca frate ,in fiecare dimineata gaseam cuvintele doamne ajuta surioara ,doresc sa ati fie bine si sa ai o zi binecuvantata,, dupa un timp nu mai primesc nimic, trimit eu an fiecare dimineata ,,fratioare spunem ca esti bine ,fratiorul nimic nu aveam nici o informatie de adresa lui credeam ca i sa antamplat ceva,nu stiam ce sa fac ma rugam sa ii fie bine chiar mi-am luat gandul ca exista a durat vreo 8 luni scriam mereu //spunem ca esti bine spunem ca traiesti// stiind ca a avut nu de mult accident vascular ,ca antr-o zi sa gasesc un mesaj ,,sarutmana surioara iarta-ma ca nu am mai dat nici un semn de viata dar acum sant bine,,inchei discutia spunand ca am fost in al 9 lea cer ca am aflat ca e bine ,asta anseamna familia nevazuta ,,

    RăspundețiȘtergere
  3. 1.Predica de pregatire ptr.spovedanie
    2.Ghidul … iertare sub epitrahil de la preot, pacatele spuse cu cainta, cu lacrimi, se sterg din catastifele demonilor. Daca nu spui unul din pacate, dintr-un oarecare motiv, ti se dubleaza si celelalte si te faci mai rau ca la inceput; ori le spui pe toate, … sa citeasca toti si nimeni sa nu se mai insele si din cauza rusinii sa nu se spovedeasca.
    Din Sfanta Scriptura vom aduce cateva marturii, care ne arata cum trebuie sa fie spovedania noastra. Ne vom referi la doi apostoli dintre cei 12: … pentru gradinile raiului celui curat. Caci pe cei pe care nu ii cearta Domnul pe aici, ii pastreaza ca pe niste uscaturi pentru focul vesnic al iadului. De aceea e bine sa frecam mereu rugina pacatelor de pe cazanul sufletului si al trupului nostru … mine. Că Tu, Doamne, Preaînalte Împărate al cerului şi al pământului, ştii că toate tinereţile mele le-am cheltuit în păcate şi umblând după poftele trupului meu, m-am făcut cu totul bucurie dracilor, cu totul am urmat în totul … cumva ai avut vreodată intenţia să placi şi altor oameni şi să-i atragi în cursa desfrânării, afară de bărbatul tău?
    - Nu cumva ai fost la vrăjitoare, descântătoare, ghicitoare, la spiritism şi hipnotism şi dacă ai fost ţi-a … scopul desfrânării?
    - Nu cumva ai clevetit pe cineva, prin şoapte sau ai făcut semne cu mâna? Nu cumva te-ai bucurat de paguba şi necazul altora, nu cumva ţi-a părut rău de fericirea şi norocul altora?
    - Nu cumva n-ai vrut să ierţi pe …

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-o zi,un om simplu cunoscut pentru viata sa curata a fost intrebat de un vecin:

    - Cum faci tu de esti todeauna atat de multumit?Niciodata nu te-am vazut suparat.

    -Foarte simplu -a raspuns celalalt.In fiecare dimineata cand ma trezesc,privesc intai cerul.Asa imi aduc aminte de Dumnezeu de mila si de bunatate.Apoi privesc pamantul.Astfel mi-aduc aminte de moarte si de Judecata de Apoi.In cele din urma privesc in jurul meu ,lumea intreaga ce se trezeste in fiecare dimineata la viata .Asa mi-aduc aminte de semenii mei,de cei care sufera de boli sau neputinte,de cei ce au o viata mai grea decat a mea si pe care i-as putea ajuta.In felul acesta ma bucur pentru tot ce am si pentru tot ce pot face.

    Cine este bun mai bun sa se faca si cine a biruit ispita sa se roage pentru cel care e inca in ispite.

    RăspundețiȘtergere
  5. . DOAMNE Vreau să fac binele în aşa fel ca nici să NU ÎMI DAU SEAMA când îl fac.

    RăspundețiȘtergere
  6. ,,CEI TREI MAGI DIN RASARIT ,CU STEAUA CALATORIN .SA DAM VESTE BUNA ,TOTI CRESTINII AMPREUNA ,NASTEREA LUI IISUS HRISTOS SA NE FIE DE FOLOS,,

    RăspundețiȘtergere
  7. Neaparat vizioneaza filmuletul asta:
    http://ro.netlog.com/go/explore/videos/videoid=ro-1641042
    Afli despre planurile de viitor ale conducatorilor lumii!
    E bine de stiut ceea ce ne asteapta…
    Din spusele Bibliei si ale sfintilor ne asteapta cele mai grele timpuri din istoria lumii!
    Zice Biblia ca in aceste vremuri lumea va merge din rau in mai rau incata sa ajunga sa zica:
    ’Iesiti voi mortilor din gropi sa intram noi “…adica sa scapam de durerile ce ne apasa.
    In acele vremuri lumea va muri cu miile si milioanele,spun sfintii.
    Parintele Cleopa spunea ca suntem ultima generatie de pe pamant.
    Marele parinte Paisie Aghioritul spunea acum cativa ani ca:
    ”…daca vor mai fi 20 de ani “…adica pana la final

    Oamenii isi ureaza acum”la multi ani”!
    Dar,vai de noi,de vor fi multi ani,,

    RăspundețiȘtergere
  8. Vă doresc ca Sfântul Praznic,

    Al venirii lui Hristos,

    Să vă fie unul darnic,

    Plin de pace şi folos!



    Domnul păcii vină iară

    Într-un suflet bun şi cald,

    Într-o caldă inimioară,

    Cu lucire de smarald.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fii intotdeauna asa cum ai dori sa fii in clipa sfarsitului tau

    Cine vrea sa-L primesca pe Hristos in inima sa, acela trebuie sa se curete printr-o pocainta adevarata! Sa cunoasca din legea lui Dumnezeu pacatele sale si sa le curete prin pocainta, dar mai ales sa ceara iertarea lor de la Dumnezeu si atunci va veni la el Hristos, Fiul lui Dumnezeu, cu Evanghelia Sa si-i va da nu o mangaiere a lumii acesteia, ci una pe care lumea nu o poate primi. Sa ne pocaim si noi si sa ne socotim vrednici de orice: si Hristos Dumnezeu, ca un iubitor de oameni, ne va invrednici de mila Sa; caci El priveste spre cei smeriti si le da lor harul Sau.

    Omul are numai o inima: cand ea cauta pe cele vremelnice, atunci uita de cele vesnice; iar cand se intoarce spre cele vesnice si se adanceste in ele, atunci uita de cele vremelnice si nu-i pasa de ele.

    Doua feluri de griji: fata de cele vremelnice si fata de cele vesnice, doua feluri de iubire, fata de cele vremelnice si fata de cele vesnice, nu pot fi in inima. Neaparat va precumpani una din cele doua: sau cele vremelnice, sau cele vesnice.

    Moartea pe nevazute umbla dupa om. Ea il ajunge pe el acolo unde el nu a asteptat-o niciodata; il ajunge cand el nici nu s-a asteptat; il ajunge astfel cum nu s-a gandit niciodata.

    Deci fii intotdeauna asa cum ai dori sa fii in clipa sfarsitului tau. Cugeta la acest lucru, ia aminte la tine insuti si nu vei vrea nici cinste, nici slava, nici bogatie, nici alte privilegii si desfatari ale lumii. Gandeste-te ca vei muri astazi sau maine; atunci toata desertaciunea va pieri din inima ta.

    Ce folos are din cinste, slava, bogatie si privilegii aceia care a ajuns la sfarsitul vietii ? Da-i imparatie, da-i munti de aur, el nu le va da nici un fel de atentie. Un singur gand, o singura grija are el: cum sa plece de aici cu o nadejde de mantuire si de fericire.

    Deci agoniseste-ti o astfel de intocmire si tu; fiecare zi sa o socoti ca este cea de urma zi a vietii tale si asteapta, ca Domnul te va chema. Cu o astfel de intocmire nimic in lumea aceasta nu iti va parea atragator si daca vei sta mereu la aceasta straja si vei veghea, apoi vei avea un sfarsit bun.

    Deci acum, in timpul vietii pamantesti, coboara-te des cu mintea in iad, ca sa nu te cobori acolo cu trupul si cu sufletul pentru vesnicie.

    Sfantul Tihon, episcop de Voronej

    RăspundețiȘtergere