"Familia Nevazuta, Darul lui Dumnezeu"

luni, 5 aprilie 2010

GLUME LA ADRESA CELOR SFINTE

HRISTOS A INVIAT*****Glume la adresa celor sfinte

O tanara s-a logodit cu un tanar si casatoria lor urma sa aiba loc in scurta vreme. Intr-o seara, cei doi tineri se aflau la o petrecere, iar tanarul era voios, plin de spirit si cuprins de dorul de a distra intreaga societate. Glumele lui au ajuns insa sa atinga si sfera religiei. Tanara fata s-a mahnit auzind glumele lui, iar cand acesta a spus inca una, in care se referea la Dumnezeu Insusi, fata s-a inspaimantat si a zis:

- Din acest moment, in care am observat ca nu cinstesti nici religia, nici pe Dumnezeu, eu nu mai sunt logodnica ta. Cine nu iubeste pe Dumnezeu, nici sotia nu si-o poate iubi cu adevarat.

Zadarnice au fost cuvintele pline de cainta ale tanarului. Logodnica a ramas la hotararea ei de a se desparti.
****************
Roza Lia (4/5/2010 8:40:04 PM): Bucuria iertarii - bucuria Invierii
Cine nu a fost surprins de afirmatia fara echivoc a Mantuitorului Hristos, conform careia, "Mai mare bucurie este in Cer pentru un pacatos care se pocaieste decat pentru nouazeci si noua de drepti care nu au nevoie de pocainta" (Luca 15, 7). Ce minte omeneasca nu a fost rastignita in fata acestei provocari si nu s-a intrebat: cum este cu putinta sa se bucure Dumnezeu mai mult pentru un pacatos, fie si in situatia in care acesta se intoarce, decat pentru nouazeci si noua de oameni care nu au pacatuit? Sigur, este justificata bucuria pentru un pacatos care se intoarce de la pacatele lui cu multa parere de rau si cu hotararea de a nu mai pacatui, dar de ce aceasta bucurie sa fie mai mare decat pentru
cei cuminti, de ce sa nu se bucure mult mai mult pentru drepti, pentru cei care nu au pacatuit?*************************************************************
Despre iubirea de animale
Astăzi, în tramvai, am fost foarte contrariată de o scenă. Un domn stătea pe scaun. Au urcat o femeie cu un căţel în braţe şi altă femeie cu un copil în braţe. Domnul s-a ridicat şi a dat scaunul femeii cu căţel. Cum este posibil să pună mai presus un animal decât o fiinţă umană? Viitorul omenirii şi al lumii îl reprezintă căţelul? Oare Hristos S-a răstignit pentru câini, sau pentru oameni?
Sunt unii bătrâni care nu au avut niciodată copii şi se leagă de câini sau de pisici ca de fiinţe umane, în timp ce orfelinatele sunt pline de copilaşi care îţi rup inima când îi vezi câtă sete de iubire au. Dacă aceşti oameni fără copii ar înfia un copil, acesta ar avea şanse mult mai mari de integrare în societate, iar părinţii adoptivi ar avea plată de la Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu