"Familia Nevazuta, Darul lui Dumnezeu"

joi, 4 martie 2010

POSTIREA CU FAPTELE

Postul cu faptele este cel mai primit inaintea Lui Dumnezeu


Postul crestin - postirea cu faptele

Postul, dragii mei, este bucurie, este curatire de pacate, este - daca vreti - albirea sufletului. Dumnezeu, in marea Lui milostivire, a lasat portite pentru a intra in Rai, iar una din aceste porti este postul. Multi sunt cei ce au intrat in Imparatia Cerurilor spalandu-si pacatele prin post si rugaciune. Daca postul este unit cu rugaciunea si cu faptele cele bune este o cale sigura spre mantuire. Faptele cele bune se pot face la tot pasul nu putem sa spunem ca nu avem ocazia sa facem binele deoarece la tot pasul este cineva care are nevoie de o mana de ajutor, de un sfat, de o mangaere, de o bucata de paine.
Am sa adaug aici o istorioara legata de milostenie.

Un om mai instarit era in curtea casei sale si - voind sa stea la masa - auzi batai in poarta si mergand sa deschida gasi un om sarac care cerea milostenie. Suparandu-se, inchise poarta si striga saracului sa mearga in alta parte ca el nu poate sa-i dea nimic de pomana. Dar insistand acel sarac sa primieasca ceva, acel om instarit se supara si arunca cu o paine in acel sarac, iar saracul - luand painea - o saruta si multumi Lui Dumnezeu pentru ca se indura de el sa nu moara de foame.

Dupa o vreme muri acel om instarit si ajungand la judecata, diavolii puneau toate faptele cele rele in balanta pentru a pune mana pe sufletul lui si pentru a-l duce in iadul cel mai de jos.
In zadar cautau ingerii Lui Dumnezeu, ca nu gaseau nici o fapta buna ca sa nu piarda acel suflet pana cand intr-un tarziu ingerul pazitor al acelui bogat isi aduse aminte de acea paine pe care atunci cand o puse in balanta se inclina balanta si cu acea paine reusi sa spele toate faptele lui cele rele.

Iata dar cat de mare este milostenia, dragii mei, si cum poate o fapta neansemnata sa ne aduca mantuirea sufletului. Sunt multe lucruri de spus despre fapte bune si mai ales despre felul cum ar trebui sa arate postul crestin, dar o sa ma opresc aici si Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca tuturor gandul cel bun spre plinirea celor catre mantuire.

Cu dragoste frateasca,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu